HUNTERS:lla C-NUORTEN MESTIKSESSÄ NELJÄN PISTEEN VIIKONLOPPU!
Julkaistu: 12.03.2018 00.00

PERJANTAINA Hunters sai kotihalliinsa vieraaksi aina vahvan Espoon Bluesin. Edellinen kohtaaminen Espoossa oli tasainen taistelu, josta Hunters raatoi tärkeät sarjapisteet. Blues haki revanssia ja tuli perjantai-illan myöhäisotteluun hyvin latautuneena.

Ottelun ensimmäinen erä oli tarkkailua, eikä kumpikaan joukkue esittänyt parasta osaamistaan. Sarjan tasaisuus ja sarjapisteiden merkitys kummallekin joukkueelle näkyi hienoisena jännityksenä ja varovaisuutena. Kumpikin joukkue pääsi myös kertaalleen kokeilemaan ylivoimaa, mutta erä jäi maalittomaksi. Blues oli kuitenkin aktiivisempi ja laukauksissa selvästi kotijoukkuetta edellä.

Toinen erä oli tasaista vääntöä ja vasta erän viimeisellä minuutilla nähtiin illan ensimmäiset maalit. Ensin Huntersin Casper Lilja laukoi Leevi Hyypiän syötöstä kotijoukkueen 1-0 johtoon, mutta vain 11 sekuntia myöhemmin Blues tasoitti pelin 1-1, joissa numeroissa siirryttiin viimeiselle erätauolle.

Kolmanteen erään oli Huntersin pukukopissa luotu voittava henki ja Hunters tuli voitonjanoisena jäälle. Erän alkuun Huntersin Leevi Hyypiä löysi tutun maalivireensä Iivari Kyttälän ja Ossi Palosaaren alustuksesta ja ajassa 47:44 Cassu Lilja illan toisella osumallaan (syöttäjät Ruu Kosonen ja Juho Rantanen) siirsi Huntersin jo mukavan tuntuiseen 3-1 johtoon.

Kauden loppua kohden Hunters on löytänyt keinot pelata johtoasemassa vahvasti puolustaen ja ajassa 49:51 täräytti Ruu Kosonen Juho Rantasen oivasta passista taululle jo turvalliset 4-1 lukemat.

Espoolaiset osoittivat kuitenkin rutiinin voiman ja väänsivät väkisin kaksi kavennusmaalia reiluun kahteen minuuttiin ja peli oli jälleen täysin auki, kun otteluaikaa oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia.

Huntersin kotiyleisö sai jälleen nähdä voittavan kotijoukkueen, eikä ollut saapunut hallille tänäänkään turhaan, kun ajassa 58:39 Leevi Hyypiä upotti vieraat lopullisesti Iivari yttälän syötöstä ja viimeisteli loppulukemiksi 5-3.

Hunters vahvisti voitolla asemiaan C:n Mestiksen lohkon kolmantena ja jatkoi pelejä sunnuntaina 11.3. Helsingissä Karhu-Kissojen vieraana.

SUNNUNTAI :K-Kissat vs Hunters 3-2 (JA)

Hunters jatkoi C-nuorten Mestiksen runkosarjan kolmanneksi viimeistä kierrosta Karhu-Kissojen vieraana Oulunkylässä Helsingissä.

Asetelma peliin oli sähköinen, olihan Kissat hakenut pisteet Porvoosta edellisestä kohtaamisesta selvin lukemin (4-8). Hunters on kuitenkin Kissoja edellä sarjataulukossa ja tarvitsee jokaisen jäljellä olevan pisteen säilyttääkseen lohkon kolmannen sijan.

K-Kissat on fyysinen joukkue, joka ei myöskään arkaile fyysisyyttään näyttää ja käyttää. Ensimmäisessä erässä Hunters jäi hurjan mankelin alle, ja Karhu-Kissat tahditti peliä rautaisella otteella ja mielin määrin. Huntersin maalissa Eetu Hyypiä teki sen minkä pystyi.

Altavastaajaksi ajettu Hunters joutui turvautumaan rikkomiseen, joka vääjäämättä johtaa jäähyihin ja Karhu-Kissat siirtyi johtoon ylivoimalla, kun erää oli pelattu puolet.

Kun vielä ennen eräsummeria K-Kissat maalasi toistamiseen oli Hunters-lauma ajettu pahanlaatuiseen siltaan.

Toisessa erässä helsinkiläisten ylimielisyys avasi vieraille mahdollisuuden, kun K-Kissat sortui keskittymään muuhun kuin jääkiekkoon.

Sarjan maalintekijä kärki Leevi Hyypiä latasi kaksi näyttävää maalia puoleen minuuttiin (Syöttäjät: Atte Laitinen ja Niklas Larsen) ja K-Kissojen valmennus oli pakotettu aikalisään.

Aikalisä auttoi Kissoja, eikä erässä lisämaaleja nähty. Viimeiselle erätauolle tiukassa 2-2 tilanteessa.

Kolmannessa erässä Karhu-Kissat menetti malttinsa, ja ensin suihkuun lähti joukkueen jäähykuningas ja heti kohta perään Kissa-valmentaja. Hunters ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään ylivoimaa, eikä loistavista maalipaikoista saatu kiekkoa tolppien väliin, päättyi varsinainen peliaika tasalukemiin 2-2, mikä varmisti yhden tärkeän sarjapisteen lähtöä Huntersin mukana Porvooseen.

Jatkoaikaa pelataan Mestis-sarjassa 3 vs 3, mikä avaa jatkuvia maalipaikkoja ja tarjoaa yleisölle erittäin viihdyttäviä ja jännittäviä hetkiä.

Kun Hunters:lle tuomittiin rangaistus, pääsi K-Kissat ylivoimalla ratkaisemaan jaossa olevan pisteen jäämisen Helsinkiin.

C-nuorten Mestiksen ratkaisevat kaksi viimeistä kierrosta pelataan ensi viikonloppuna.

Lauantaina Hunters vierailee GrIFK:n kotiluolassa Kauniaisissa lauantaina 17.3.2018 ja kauden päättävä ja lohkon kolmannen sijoituksen ratkaisevan pelin Hunters pääsee pelaamaan kotonaan äärimmäisen kovaa TPS (akat.):aa vastaan sunnuntaina 18.3.2018.

Olethan mukana sunnuntaina Porvoon Jäähallissa klo 16:30, kun kiekko putoaa viimeistä kertaa tänä keväänä jäähän C-nuorten Mestiksessä!