C Hunters vs. Karhu-Kissat
Julkaistu: 11.02.2018 00.00

Hunters C palasi lauantaina kotikaukaloon ja sai vastaansa SM-karsintasarjaa syksyllä pelanneen, 80-juhlavuottaan viettävän, Karhu-Kissat Helsingistä.

Sarjataulukon perusteella tasaiseksi ennakoituun otteluun Karhu-Kissat sai unelma startin, kun jo kahden vaihdon ja kahden minuutin pelin jälkeen vieraat johtivat 0-2.

Oliko syynä varhainen aamupeli (klo 14:00) vai pirteä pakkassää, mutta Huntersin peli ja ajatukset olivat edelleen pukukopin fläppitaululla. Sen sijaan Karhu-Kissat tuli peliin valmiina ja virkeänä.

Hunters pääsi kuitenkin peliin pian mukaan Juho Rantasen ja Ville Forsellin maaleilla ja erätauolle siirryttiin tasaisissa tunnelmissa, vieraiden 2-3 johtoasemassa.

Toinen erä oli tasaista, viihdyttävää ja rehtiä jääkiekkoa. Huntersille tarjoutui mahdollisuus kääntää ottelu kolmen ylivoiman aikana, mutta joukkueen ylivoimapeli oli tehotonta. Myöskään Hunters ei saanut kunnon painetta vastustajan kiekolliseen, ei taklausten tai aktiivisen karvauksen kautta, vaan vastustajalle annettiin mahdollisuus varmoihin ja onnistuneisiin kiekonsiirtoihin, niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Vielä kun Karhu-Kissojen erinomaisesti pelannut maalivahti Rasmus Vatanen kannatteli joukkuetta muutamalla loistopelastuksellaan, ei Hunters päässyt kuin hetkittäin aiheuttamaan todellista painetta Kissojen puolustukseen. Erän ainokainen tehtiin Huntersin maaliin, ja viimeiseen erään lähdettiin vieraiden 2-4 johdossa.

Kolmanteen erään ei Hunters saanut ratkaisevaa lisävirtaa, koko kentällisen puolustuspeli oli halutonta. K-Kissat luisteli vaihdosta toiseen yli keskialueen kevyesti ja ilman Huntersin yleensä hyvää takakarvaus-painetta, antaen mahdollisuuden koko kentän levyisiin syöttöihin keskialueella. Nämä johtivat nopeisiin ylivoimahyökkäyksiin ja olivat myrkkyä porvoolaisten puolustukselle. Kun Huntersin hyökkäykset rajoittuivat lähinnä "kaarikiekkoina" keskialueelle nostoihin, jota yksi toisensa jälkeen K-Kissat ennakoi ja käänsi vaarallisiksi vastahyökkäyksiksi, oli lukemat taulululla vieraille 2-6.

Toivon pelin vielä kääntämiseksi toivat Juho Rantasen ja Leevi Hyypiän maalit. Kuitenkin se tärkeä ja usein niin ratkaiseva "maalinjälkeinen vaihto", koitui pelin ratkaisuksi. Hyvään takaa-ajoon päässyt joukkue taipui, kun helsinkiläiset 4-6 kavennusmaalin jälkeisessä kahdessa perättäisessä vaihdossa niittasi väkisin maalit kotijoukkueen jalkojen jo selvästi painaessa. Vieraat veivät pisteet mukaan Helsinkiin 4-8 lukemin.

Huntersin maalissa hyvin pelannut Eetu Hyypiä torjui ottelussa 36 kertaa ja kenttäpelaajista erottui edukseen peli peliltä otteitaan parantava Ville Forsell.

Hunters C jatkaa Mestis-sarjaa kotihallissa Porvoossa jo huomenna 11.2.2018 klo 18:00, vastassa sarjan kakkonen Kotkan Titaanit!

Tulethan kannustamaan kotijoukkueen voittoon!