Hunters C tarjosi sunnuntai-illan Mestis-trillerin kotiluolassaan!
Julkaistu: 11.02.2018 00.00

Hunters C:n Mestis sarja jatkui sunnuntai-iltana kotiottelulla isokokoista ja fyysistä sarja-kakkosta, Kotkan Titaaneja vastaan.

Kotijoukkue tuli sisuuntuneena kotiyleisön eteen eilisen tappiopelin jälkeen.

Kokoonpanoon oli Huntersin valmennus Simo Hyypiän johdolla hakenut uusia vaihtoehtoja, mm eilisessä pelissä loukkaantuneen Huntersin luottopuolustajan Eetu Kristenin paikalla aloitti kaudella hyökkääjänä pelannut Iivari Kyttälä. Myös ketjujen peluutusjärjestystä oli muutettu, jotta Titaanien vahvaksi tiedettyä ja ikäluokan valtakunnan kärkeä pelaajamateriaaliltaan sisältävä hyökkäys saataisiin tehottomaksi.

Jos eilisen pelin alku oli Hunterisille musta ja vaisu, tuli kotijoukkue tänään otteluun kuin uudesti syntyneenä. Ensimmäisen erän ensimmäinen puolisko oli vauhdikasta, viihdyttävää ja laadukasta jääkiekkoa. Ajassa 11:56 aloitti Hunters ja Leevi Hyypiä maalinteon loistavalla yksilösuorituksella. Vaikka maalinjälkeinen vaihto tiedetään tärkeäksi, ainoana tavoitteena pitää tilanne ennallaan, tuli Titaanit väkisin tasoihin vain vajaata minuuttia myöhemmin. Huntersin peli ei tasoituksesta kuitenkaan häiriintynyt, vaan Leevi Hyypiä illan toisellaan vei kotijoukkueen 2-1 johtoasemaan hetkeä myöhemmin. Erän lopussa kotkalaiset tulivat tasoihin taidokkaalla ohjauksella maalin edustalta ylivoimalla, ja loistavan pelin Huntersin maalilla pelannut Krister Nyström (ottelussa 44 torjuntaa) oli voimaton.

Toinen erä oli tasainen, ja Huntersille avautui myös mahdollisuus kääntää peli edukseen ylivoimalla. Maalipaikkoja kuitenkin hukattiin, ylivoimalla kiekon liikuttelu oli passiivista. Kun Kotkan maalilla Atte Pulsa venyi muutamaan paraatitorjuntaan, lähdettiin kolmanteen erään maalittoman toisen erän jälkeen lukemissa 2-2.

Kolmannessa erässä kotiyleisön raivoisan kannustuksen tukemana pääsi Hunters maalipaikkoihin, Ville Forsell, Casper Lilja, Ruu Kosonen, Juho Rantanen -kukin vuorollaan, kuitenkaan onnistumatta. Erän alun vahvan Huntersin painostuksen päätti Titaanien siniviivalaukaus, joka jo toisen kerran pelin aikana ohjattiin maalin edustalta Huntersin maaliin ajassa 44:52. Hunters lähti taka-ajoon, mutta Titaanit puolusti maltilla ja purki kiekon toisensa jälkeen laitojen kautta keskialueelle, eikä kotijoukkue päässyt aiheuttamaan vieraille epävarmuutta tai hätäilyä. Hunters haki avainpelaajilleen hengähdystaukoa aikalisällä, ja Porvoon jäähalli nitisi liitoksistaan vain 45 sekuntia ennen loppusummeria, kun Hunters toi pelin tasoihin. Maali syntyi, kun erinomaisen pelin pelannut Huntersin Niklas Larsen väänsi väkisin oman pään aloitusvoitosta kiekon suoraviivaisesti hyökkäyssuuntaan ja edelleen sarjan maalipörssiä ylivoimaisesti johtavalle Leevi Hyypiälle, joka ei maalipaikasta erehtynyt, vaan viimeisteli illan kypärätemppunsa ja johdatti kapteenina joukkueensa 5 minuutin jatkoerään.

Jatkoerä pelataan 3 vs 3 äkkikuolema -periaatteella. Jatkoerä oli tasaista, liikkuvaa jääkiekkoa, jossa tilanteita syntyy taukoamatta, kun kentällä on tilaa. Porvoon jäähallin yleisö kannusti raivoisasti, ja kotijoukkueen pelillinen esitys oli juuri niin hyvää kuin joukkue parhaimmillaan pystyy esittämään. Eikä paikalle saapuneelle yleisölle tämä C-nuorten Mestistä pelaava porvoolaisryhmä olisi voinut enempää tarjota kuin ratkaisumaalin vain 19 sekuntia ennen loppusummeria, maalintekijänä neljännen kerran Leevi Hyypiä, jonka maalintekotaitoa voi vain ihailla. Kaksi pistettä Mestiksen sarja-kakkoselta jäivät näin Porvooseen.

Hunters C jatkaa Mestis-sarjaa kotiottelulla Porvoon jäähallissa lauantaina 24.2.2018 klo 15:30, kun vastaan luistelee perinteikäs HIFK (challenger) Helsingistä.

Olethan mukana kannustamassa joukkueemme voittoon!