Hunters C voitokkaana kotikentällä
Julkaistu: 25.02.2018 00.00

Hunters lähti otteluun hieman aikemmista poikkeavalla kokoonpanolla. Vahvojen Ruu Kososen ja Eetu Kristenin ollessa pois kokoonpanosta, oli rosteriin nostettu nuoremman ikäluokan lupaava Aatu Wulff. Myös kauden aikana Huntersiin KJT Haukoista siirtynyt Aleksi Sorvari oli pelaavassa kokoonpanossa.

Hunters aloitti heti pelin terävästi ja loi useita maalipaikkoja. Luistelunopeudessa Hunters oli selvästi HIFK:a edellä, vaikkakin pelitemmon onnistui HIFK määrittämään omaan peliinsä sopivaksi.

Juho Rantasen (syöttäjät Leevi Hyypiä ja Niklas Larsen) ja Ossi Palosaaren (syöttäjä Leevi Hyypiä) ylivoimamaalit siivittivät Huntersin ensimmäiselle erätauolle ansaitussa 2-0 johtoasemassa.

Toiseen erään Hunters tuli keskittyneenä ja debyyttiään C:n Mestiksessä pelannut Aatu Wulff osoitti ennakkoluulotonta ja rohkeaa peliä. Aatun erinomainen työ tuotti palkinnon ja uran ensimmäinen C:n Mestis- maali syntyi Leevi Hyypiän syötöstä, kun peliä oli pelattu 27:39 (syöttäjä Leevi Hyypiä). HIFK pääsi maalin jälkeen hetkeksi peliin mukaan, lähinnä kotijoukkueen hetkellisestä herpaantumisesta johtuen. Kun koko pelin muuten loistavasti onnistunut pelitapa, jossa peli perustuu yksinkertaisiin ja suoraviivaisiin ratkaisuihin hukattiin, pääsi HIFK kaventamaan pelin 3-1:een.

Erän loppuun nähtiin pelin näyttävin maali, kun Leevi Hyypiä hyvän nousun päätteeksi ampui ranteella aivan yläkulmaan ja erätauolle siirryttiin tukevissa 4-1 numeroissa.

Kolmannessa erässä Hunters esitti voittavaa jääkiekkoa, jossa maalissa pelannut Eetu Hyypiä pelasi varmasti (torjunnat koko ottelussa 32 torjuntaa) ja koko kentän puolustuksella saatiin HIFK täysin aseettomaksi. Huntersin kenttäpäädyssä Huntersin luottopuolustajat Matias Wahlstedt, Ossi Palosaari ja Niklas Larsen hyvällä fyysisellä pelillä johtivat kenttätapahtumia. Myös kaksi tärkeää alivoimaa hoidettiin ilman takaiskua Huntersin erinomaisilla ulottuvilla ja luistelunopeilla alivoimakentällisillä.

Huntersille avautui myös tilaisuus ratkaista peli lopullisesti noin kolme minuuttia ennen päätössummeria, kun Leevi Hyypiä kaadettiin läpiajon päätteeksi rangaistuslaukauksen arvoisesti. Maalia ei kuitenkaan syntynyt ja aivan erän lopussa HIFK varsin onnekkaan maalinedustan pomputtelun päätteeksi sai lohdutukseksi 4-2 kavennusmaalin.

Mestis-pisteet jäivät Porvooseen oikeutetusti ja seuraavan kerran Hunters C pelaa kotonaan Porvoon Jäähallissa Lauantaina 3.3.2018 klo 20:00.

Olethan paikan päällä mukana kannustamassa joukkueemme voittoon!