HUNTERS C PÄÄTTI MESTIS-KAUTENSA VOITTOON KOTIYLEISÖNSÄ EDESSÄ!
Julkaistu: 18.03.2018 00.00

Ottelu oli historiallinen, olihan Hunters varmistanut lohkon kolmospaikan valtakunnallisessa sarjassa. Tämän kiekkokoulusta asti yhdessä pelanneen, ja yhä tiiviimmäksi hiotuneen joukkueen kauden päätöstä oli saapunut paikanpäälle seuraamaan ilahduttavasti ennätysyleisö, joka varovaisenkin arvion mukaan oli puolentoista sataa!

Hunters kunniotti yleisöä ja tarjosi heti ensimmäisessä erässä loistavaa jääkiekkoa, josta ei puuttunut taklauksia, aktiivista karvausta ja hyviä maalipaikkoja.

Varsinais-Suomen ylpeys TPS oli aivan vastaantulija ja Hunters vyörytti kiekkoa turkulaisten maalille vaihdosta vaihtoon. Jo eilen kauden parhaaseen vauhtiin päässeet Ville Forsell, Aleksander von Schultz ja Atte Laitinen järjestivät useita todellisia maalipaikkoja. Nöyrä työ palkittiin, kun Ville Forsell röyhkeällä ja suoraviivaisella läpiajolla vei kiekon väkisin TPS:n maaliin Mikael Havisalmen ja loistavasti Huntersin maalissa pelanneen Eetu Hyypiän alustuksella. Kotijoukkue vei peliä mielinmäärin, mutta avoimistakaan maalipaikoista ei kiekkoa turkulaisten verkkoon saatu kuin viimein erän lopussa ylivoimalla, kun sarjan maali- ja pistekuningas Leevi Hyypiä nosti takakulmalta kiekon maaliin Niklas Larsenin ja Iivari Kyttälän saalistaessa syöttöpisteet.

Toista erää sävyttivät jäähyt, mikä rikkoi pelin tempoa. Hunters menetti ylivertaisen pelin hallinnan vähitellen kokeneelle ja rutinoituneelle TPS:lle, mutta maaleja ei kumpikaan joukkue onnistunut erän aikana tekemään. Laukaukset kuitenkin selvästi toisessa erässä Huntersin eduksi.

Kolmas erä näytti taas nuorille porvoolaisille, ettei peliä ole pelattu ennn loppusummeria. TPS pääsi kavennukseen ja erän puolivälissä tasoitukseen, kun oman maalin edustalla Hunters oli vieraskorea ja tilaa jäi vieraille liikaa. Huntersin kokenut valmennus Simo Hyypiän johdolla päätyi aikalisään ja painokkaaseen ohjeistukseen, mikä tuotti välittömän tuloksen heti aikalisää seuranneessa vaihdossa, kun Mikael Havisalmi niittasi kotijoukkueen 3-2 johtoon Juho Rantasen ja Ossi Palosaaren syöttäessä. Ja kuten niin usein jääkiekossa maalin jälkeinen vaihto on vaikea, niin nytkin. Palloseura survoi tasoituksen ja sai paineen Huntersin kenttäpäätyyn. Porvoon puolustus jäi liikkeessä kakkoseksi ja kolme perättäistä jäähyä, johtivat yli minuutin 3-5 alivoimaan. Huntersin puolusti uhrautuvasti ja alivoiman "karvaamisen ja vastustajan kiekollisen häiriinnän erikoismiehet" saivat turkulaisen ylivoiman tehottomaksi ja purkukiekkoja siten, että ylipitkiin vaihtoihin ei porvoolaiset ajautuneet.

Kotiyleisön riemuksi Matias Wahlstedt vapautti loistavalla siirrolla Leevi Hyypiän alivoimalla läpiajoon. Leevi ei erehtynyt siirtäessään kiekon hienon harhautuksen päätteeksi TPS-vahdin selän taakse ja TPS oli lyöty. Maali oli Leevin 29:s, millä sarjan ylivoimainen maalipörssin voitto Porvooseen!

Hunters C Mestiksen lohkossaan sensaatiomaisesti kolmanneksi, jättäen taakseen mm. Karhu-Kissat, Blues (Akat.), TPS (Akat.), HIFK (Ch.) ja GrIFK.

Mestiksen mestaruus ratkaistaan viikonpäästä final four -turnauksessa, jonne jatkaa Huntersin lohkon kaksi parasta KJT Haukat (Kerava-Järvenpää) ja Titaanit (Kotka) sekä 1.lohkosta Hokki (Kajaani) ja Sapko (Savonlinna).