C-nuorten Mestis: HUNTERS riemukkaaseen voittoon BLUES Jr:sta Espoossa!
Julkaistu: 28.01.2018 00.00

Huntersin C-nuoret väänsi hienon 5-8 vierasvoiton Blues Jr:sta lauantain myöhäisottelussa Espoon Leppävaarassa. Voitto oli Huntersin toinen perättäinen tasaisessa C-nuorten Mestis-sarjassa.

Hunters aloitti pelin ennakkoluulottomasti ja loi hyviä maalipaikkoja vaihdosta toiseen. Ajassa 9:43 Huntersin nöyrä työ toi tulosta, kun hyvän pelin jälleen pelannut Ruu Kosonen siirsi Hunterin ansaittuun johtoon Matias Wahlstedtin ja Leevi Hyypiän alustaessa maalin.

Espoon rutinoitunut ja voimakas ykkös-ketju (Lukkarinen-Parkkari-Saarela, joka vastasi kotijoukkueen illan kaikista maaleista) toi kotijoukkueen tasoihin vain puolitoistaminuuttia myöhemmin. Hunters pysyi kuitenkin liikkeessä ja oli alati Bluesia edellä, ja erätauolle mentiin Huntersin 1-2 vierasjohdossa Leevi Hyypiän (syöttäjät: Casper Lilja ja Niklas Larsen) maalin turvin.

Toisen erän alkuun Bluesin ykköskenttä tasoitti pelin 2-2, mutta heti maalin jälkeisessä vaihdossa Bluesin Miko Himanen taklasi selästä Huntersin Iivari Kyttälää 2+10 arvoisesti ja Hunters pääsi yrittämään lisämaaleja ylivoimalla. Kun ylivoimaa oli pelattu reilut puoli minuuttia, Huntersin ylivoimakentällinen siirsi vierasjoukkueen 2-3 johtoon (maalintekijä: Iivari Kyttälä, Syöttäjät Juho Rantanen ja Leevi Hyypiä). Ylivoimamaalia seuranneet minuutit olivat Huntersin täydellistä hallintaa ja ajassa 26:54 Blues:n valmennus käytti aikalisän ja vaihtoi maalivahtia, kun Hunters oli siirtynyt 2-5 johtoon (maalintekijät: Juho Rantanen ja Casper Lilja, syöttäjät: Leevi Hyypiä X 2 ja Ruu Kosonen). Bluesin valmennuksen ajoitus kotijoukkueen herättämiseksi oli erinomainen, Huntersin työmoraali aavistuksen herpaantui ja viisikkopelinä johtoaseman puolustaminen ontui. Oman maalin edustalla annettiin Bluesin voimakkaille hyökkääjille liikaa tilaa ja peli oli huomaamatta 4-5 toiselle erätauolle siirryttäessä.

Kolmannen erän alussa koko pelin hyvin torjunut Huntersin maalivahti Eetu Hyypiä torjui varmasti, virheettömästi pelissä kuin pelissä puolustavat Matias Wahlstedt ja Ossi Palosaari johtivat Huntersin oman maalin edustan peliä aivan uudella ilmeellä, eikä Blues saanut toivomaansa tasoitusta. Hyökkääjäksi illan peliin siirretty, aiemmin kaudella puolustajana pelannut Eetu Kristen toi erinomaisesti hyökkäyspäähän ja keskialueelle lisää kaivattua kovuutta. Samoin jokaiselle voittavalle joukkueelle välttämättömässä ja äärimmäisen tärkeässä karvaustehtävässä onnistui ehkäpä kauden parhaan pelinsä pelannut Atte Laitinen.

Bluesin vahva ykköskenttä toi vielä kertaalleen kotijoukkueen maalinpäähän, mutta Huntersin taitava ja loistava maalintekijä Juho Rantanen illan kypärätempullaan piti Huntersin tiukasti johtoasemassa. Kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla nähtiin Huntersin kauden parasta peliä. Se osoitti joukkueena kyvyn pelata johtoasemassa, se katkoi ja rikkoi Bluesin pelin hyökkäysalueelle ja painoi väkisin pelin Bluesin kenttäpäähän. Tästä palkinnoksi, sinetiksi ja ottelun päätöslukemiksi 5-8 väänsi maalintakaisen painin päätteeksi "vanhanaikaisella" Iivari Kyttälä illan toisella maalillaan.

Hunters C jatkaa Mestis-sarjaa heti sunnuntaina 28.1.2018 Hyrylässä, jossa vastassa syksyllä SM-karsintasarjaa pelannut KJT-Haukat. Ensimmäinen keskinäinen ottelu Porvoossa päättyi KJT Haukkojen niukkaan 5-6 voittoon, joten ennakkoasetelmat peliin ovat jännittävät!