3.3. Hunters C voittoon kotihallissa!
Julkaistu: 04.03.2018 00.00

Hunters oli saanut lauantain kokoonpanoon lähes kaikki joukkueen pelaajat, sen sijaan forssalaiset luistelivat peliin vajaalla kolmella kentällisellä. Lähtökohtaisesti Huntersin piti olla selvä suosikki otteluun, joka kuitenkin osoittautui hankalaksi voitettavaksi.

Hunters ei saanut peliinsä tuttua lennokkuutta ja yritteliäisyyttä, vaan ottelua käytiin FoPSn määrittämällä hitaalla tempolla. Avausmaali kuitenkin Huntersille (Leevi Hyppiä, syöttäjät: Juho Rantanen, Ruu Kosonen).

FoPS osoitti sitkeyttä ja eteni maali maalilta rinnalle ja ohi. FoPS oli selkeästi kotijoukkuetta parempi ja 1. erätauolle siirryttiin vierainen 1-3 johtoasemassa.

Toista erää värittivät jäähyt, mikä rikkoi rytmiä ja ehjillä ketjuilla päästiin pelaamaan vähän. Hunters ei pystynyt hyödyntämään lähes kahden minuutin kahden pelaajan ylivoimaakaan, kunnes Casper Lilja (syöttäjä Mikael Havisalmi) kavensi tilanteeksi 2-3.

FoPS oli tehokas ja siirtyi kahden maalin johtoon (2-4) johtoon ylivoimalla ajassa 36:44.

Kotijoukkue kuitenkin lähti aktiivisesti hakemaan kavennusta ja Iivari Kyttälän rystynosto (syöttäjät Mikel Havusalmi, Casper Lilja) yläkulmaan toi Huntersin pian mukaan peliin. Aivan erän loppuun syntyi tärkeä tasoitus Juho Rantasen laukoessa jäätä pitkin aivan tolpan juureen. Tilanne aiheutti vieraiden leirissä protestointia, vaikka erotuomareista toinen hyvin sijoittuneena hyväksyi maalin ilman epäilyksen häivää. Kolmanteen erään lähdettiin jännittävässä 4-4 tilanteessa.

Kolmannessa erässä vieraat jälleen lähtivät maalin karkumatkalle ja Huntersin peli oli väkinäistä. Myös oman maalin edustan puolustaminen oli teennäistä ja vieraiden väkivahvaa ykköskenttää vastaan Hunters oli todellisissa vaikeuksissa. Toivottu tasoitus 5-5 syntyi Huntersin pistekärki Leevi Hyypiä lavasta Juho Rantasen syötöstä.

Erinomaisessa vireessä Huntersin maalissa Krister Nyström kannatteli joukkuetta muutamalla loistotorjunnallaan ja olikin illan tärkeimpiä Hunters pelaajia.

Casper Liljan voittomaali syntyi onnekkaasti, kun Iivari Kyttälän kova ohjaus Casperille takakulmalle ohjautui pitelemättömästi vieraiden maaliin. Hunters tiukkaan ja tärkeään voittoon, kun viime minuuttien FoPSn yritykset ilman maalivahtia päättyivät tuleksottomina.

Hunters on kaksi peliä vähemmän pelanneena sarjassa kuudentena ja vain kolme pistettä perässä kolmossijasta.

Hunters matkustaa heti perään sunnuntaina 4.3.2018 Turkuun, jossa kohtas ensi kertaa kauden aikana TPS Akatemian. Ottelua voi seurata tilastopalvelusta: