Jääkiekkoliitolta tukea vähävaraisille perheille
26.9.2016 17:33 Uutiset / Pääsivusto

Myös Hunters tukee pelaajiaan

Vähävaraisten perheiden tukien hakeminen tapahtuu kahdessa aallossa, keväällä ja syksyllä. Keväällä haettavaksi tulevat ikäluokkia D-B koskevat tuet, jotka rahoitetaan Jääkiekkoliiton saaman uuden miljoonalahjoituksen kautta. Syksyllä haettavaksi tulevat nuorempien ikäluokkien tuet.

Keväällä haettavien tukien osalta päätökset tukien maksamisesta tehdään ennen juhannusta ja maksut suoritetaan alkusyksystä, kun tiedetään että tukien saajat jatkavat lajin harrastamista. Syksyllä tukea voivat hakea nuoremmat ikäluokat: F- ja E-junioreiden tuki kohdistetaan seurojen kautta kausimaksuihin, Leijona-kiekkokoulujen osalta seurat voivat hakea Jääkiekkoliitolta tukea vapaapaikkojen kustantamiseen yhteisvoimin.

Yleiset kriteerit tukien maksamiselle ovat mm. perheen työttömyys, monilapsisuus, yksinhuoltajuus, sairaudet ja valtakunnallisuus. Kriteerinä tukien saamiselle on hakijan oma motivaatio, lisäksi seuran tulee osoittaa omat toimensa vähävaraisten tukemiseksi, harrastajamäärän lisäämiseksi, harrastusmaksujen kurissa pitämiseksi ja ko. ikäluokkien valmentajien kouluttamiseksi. Hakemuksiin tulee liittää mukaan myös hakijan viimeisin koulutodistus.


Haku tapahtuu aina seuran kautta

Tukien saaminen vaatii aktiivisuutta sekä hakijalta että seuralta. Yksityishenkilöt eivät voi suoraan hakea tukea, vaan prosessi kulkee aina seuran kautta.

Tuet myös maksetaan seuralle, joka taas kohdistaa ne tukea hakeneille perheille. Koska harrastuskustannukset nousevat vanhemmissa ikäluokissa, itse tukisummat on porrastettu ikäluokittain 200 eurosta 1400 euroon.

Jääkiekkoliiton tukisummat ikäluokittain:

Keväällä haettavat tuet - hakuaika huhti-toukokuussa

 • B-juniorit 1400 €
 • C-juniorit 1000 €
 • D-juniorit 650 €

Syksyllä haettavat tuet - haku loka-marraskuussa

 • E-juniorit 300 €
 • F-juniorit 200 €
 • Kiekkokoulut 50 €

Hakuprosessi

 1. Seura nimeää vastuuhenkilön, joka vastaa vanhempien kysymyksiin. Vastuuhenkilönä Huntersissa toimii valmennuspäällikkö.
 2. Joukkueenjohtaja informoi vanhempia tuista, niiden kriteereistä sekä tukien hakuprosessista ja -aikatauluista.
 3. Vanhemmat toimittavat seuran nimeämälle vastuuhenkilölle perustelut lapsensa tukitarpeelle.
 4. Vastuuhenkilö kirjoittaa hakijalle puollon tai hankkii sellaisen esim. joukkueenjohtajalta. Hän myös huolehtii hakulomakkeiden täyttämisestä ja lähettämisestä.
 5. Jääkiekkoliiton nimetty toimikunta käsittelee kaikki saapuneet hakemukset määräajan puitteissa.
 6. Tukien myöntämisestä ilmoitetaan seuralle, jonka tilille tuki myös maksetaan. Seura puolestaan informoi oman seuransa hakijoita tukien myöntämisestä.

Tukea harrastamisen kustannuksiin voi Jääkiekkoliiton ohella hakea mm. Pelaajayhdistyksen hallinnoimalta Olympia- ja A-maajoukkuerahastolta, joka jakaa talvisin tukea ikäluokkien F-C junioreille.

Myös Hunters tukee pelaajiaan

Porvoon Huntersilla on oma rahasto, josta voidaan tukea vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastusta, esim. varusteiden hankintaa, leirimaksuja tai kausimaksujen maksamista. Tukihakemus osoitetaan valmennuspäällikölle perusteluineen. Tuen hakemiselle ei ole erityistä määräaikaa.

Lisäksi Hunters tukee jääkiekkouraansa aloittelevia perheitä tarjoamalla kauden kiekkokoulussa kymmenellä eurolla, jos kiekkokoululaisen sisarus pelaa Huntersissa (ns. Kiekkokoulun sisaralennus). Hunters toimii tavoitteellisesti sen eteen, että jääkiekon harrastuskustannukset pysyvät jatkossakin kohtuullisina Porvoossa.


   
Lisää uutisia
Hunters Juniors ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Ilmoittautuminen
Kategoriat